Nieuwsbrief 273
15-5-2024
DBH Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief wordt al door 363 abonnees ontvangen.

Beste {tag:name},

Bij deze ontvangt u uw nieuwsbrief, met daarin de centrale agenda en ander nieuws.

Nieuwsberichten voor de volgende brief graag voor 1-6-2024 aanleveren op db@harreveld.nl

Centrale Agenda

Datum Tijd Activiteit
18-5-2024 00:00 Pinksterfestijn
19-5-2024 00:00 Pinksterfestijn
20-5-2024 00:00 Pinksterfestijn
30-5-2024 12:00 Kom met etten
3-6-2024 19:30 Openstelling Oudheidkundige Vereniging Harvelt
27-6-2024 12:00 Kom met etten
1-7-2024 19:30 Openstelling Oudheidkundige Vereniging Harvelt
13-7-2024 00:00 Jubileumfeest 66 jaar bestaan CV De Zandbieters
25-7-2024 12:00 Kom met etten
5-8-2024 19:30 Openstelling Oudheidkundige Vereniging Harvelt

Voorzitter/bestuursleden gezocht voor Dorpsbelangen Harreveld

In de nieuwsbrief van 1 mei heeft onze huidige voorzitter Jos Hulshof aangegeven na de algemene ledenvergadering van juni te stoppen met zijn functie als voorzitter. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter en bestuursleden.

We zoeken personen met, maar ook zonder bestuurservaring, jong en oud, zowel in de kom als in het buitengebied woonachtig.

Wat doet Dorpsbelangen zoal?

Zorg dragen voor leefbaarheid van Harreveld, door het initiëren en ondersteunen van projecten, activiteiten en verenigingen die hier een positieve bijdrage aan leveren. Ons werkgebied loopt onder anderen van contact met de Gemeente, WMO, politie, Horizon, basisschool en alle verenigingen van Harreveld tot ontwikkelen van een Dorpsplan.
Op dit moment lopen er belangrijke zaken voor de leefbaarheid in Harreveld, waaronder:
-             woningbouw voor starters en senioren
-             verkeersveiligheid van de Kerkstraat
-             Horizon
-             TVH en samenvoegen van ’t Hach en ’t Kempken

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, stuur dan een email naar db@harreveld.nl

Beste Harrevelders,

Deze week zullen jullie een uitnodiging ontvangen om aan te geven welke locatie je voorkeur heeft voor het samenvoegen van de voorzieningen van locatie 't Hach en locatie 't Kempken.

Er is lange tijd gewerkt aan het onderzoeken van alle mogelijkheden die iedere locatie biedt.

De resultaten van deze onderzoeken treffen jullie in onderstaande samenvatting aan. De volledige onderzoeksresultaten zullen vanaf maandag op de website van dorpsbelangen te lezen zijn. Voor de duidelijkheid; de uitkomst van deze peiling is één van de uiteindelijke afwegingen om tot een keuze voor een scenario te komen.

Download volledige PDF

Beste Harrevelders,

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben, bestaat onze carnavalsvereniging de Zandbieters 66 jaar.

Om de vereniging in het zonnetje te zetten, wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan een mooi jubileumfeest. Deze vindt plaats op zaterdag 13 juli in de sfeervolle Pastorietuin van Harreveld. Hiervoor ontvangt u een dezer dagen een attentie in uw brievenbus!

We hopen jullie dan ook allemaal te ontmoeten op zaterdag 13 juli tijdens de Route 66 Party, met medewerking van de Olthuus Brothers en DJ Piet, aanvang 20.11u. Om te proosten op het jubileum en om er samen een fantastisch feest van te maken!

Jos Hulshof stopt met Dorpsbelangen Harreveld.

Ik, Jos Hulshof, heb in de laatste bestuursvergadering van 10 april aangegeven te gaan stoppen met bestuur van Dorpsbelangen Harreveld.

Reden hiervoor is de veranderende werkomstandigheden bij mijn werkgever en de taken en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Ik heb het een ½ jaar geprobeerd, maar het is te veel, het is niet meer te combineren met het voorzitterschap en werkzaamheden voor Dorpsbelangen Harreveld. Graag had ik nog 2 jaar door willen gaan, maar kan niet beide half doen, dat zou voor niemand goed zijn, dus moest ik een keuze maken.  

7 jaar heb ik met veel plezier me ingezet voor Dorpsbelangen Harreveld en in die tijd veel geleerd. Bijna 6 jaar mocht ik daarvan voorzitter zijn, nadat Engelien Kolkman afscheid van Dorpsbelangen Harreveld had genomen. Mijn laatste optreden zal zijn bij de algemene ledenvergadering in juni, deze wordt nog aangekondigd.

Ik zal het bestuur natuurlijk helpen met een goede overdracht en mij blijven inzetten voor o.a. de sfeerverlichting en hier en daar wellicht taken uit het dorpsplan, zoals elke Harrevelder. Ik wens het huidige bestuur succes met het vinden van een opvolger, maar ben ervan overtuigd dat die er zal zijn in Harreveld.

Voor nu tot ziens bij de Algemene Ledenvergadering in Juni.